ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Σεμινάριο Θαλάσσιων Ενεργειακών Εφαρμογών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αιγάλεω, 6 Φεβρουαρίου 2018

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 31/01/2018 το τριήμερο σεμινάριο με τίτλο “Θαλάσσιες Ενεργειακές Εφαρμογές” στα πλαίσια της υλοποίησης του Ευρωπαϊκού έργου “TILOS” (HORIZON 2020) αλλά και του προγράμματος ελληνογαλλικής συνεργασίας “NAPOLEON”, με Επιστημονικό Υπεύθυνο τον Δρ. Ι.Κ. Καλδέλλη.

Το σεμινάριο πραγματοποίησε η ερευνητική ομάδα του Εργαστηρίου Ήπιων Μορφών Ενέργειας και Προστασίας Περιβάλλοντος (ΗΜΕ & ΠΡΟΠΕ) σε συνεργασία με το Κέντρο Τεχνολογικής Έρευνας (ΚΤΕ) Πειραιά και Νήσων.

Ανάμεσα στους εισηγητές ήταν εξειδικευμένοι επιστήμονες όπως ο Δρ. Σουκισιάν Τακβόρ και ο Δρ. Λαβίδας Γεώργιος καθώς και στελέχη της αγοράς όπως ο κ. Μπαρδάκας Ευστράτιος, o κ. Γαρυφαλάκης Στέφανος και ο κ. Γκαράκης Κων/νος.

Στόχος του σεμιναρίου ήταν η ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης αντίληψης σχετικά με τις τεχνολογίες κυματικής και θαλάσσιας αιολικής ενέργειας μέσα από θεωρητική ανάλυση υψηλού επιπέδου και υφιστάμενες πρακτικές εφαρμογές.

Οι συμμετέχοντες ήταν επαγγελματίες που εργάζονται στον τομέα του περιβάλλοντος και της ενέργειας, στελέχη εταιριών και φοιτητές οι οποίοι ενημερώθηκαν για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την αξιοποίηση της ενέργειας των θαλασσών.

Την επόμενη χρονική περίοδο, η ερευνητική ομάδα του Εργαστηρίου Ήπιων Μορφών Ενέργειας και Προστασίας Περιβάλλοντος (ΗΜΕ & ΠΡΟΠΕ) διοργανώνει σεμινάρια μεταφοράς προηγμένης τεχνογνωσίας γύρω από ενεργειακά και περιβαλλοντικά θέματα. Η επόμενη σειρά σεμιναρίων θα έχει αντικείμενο την ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ και την ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ & ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ.

Εργ. Ήπιων Μορφών Ενέργειας & Προστασίας Περιβάλλοντος, ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ

print

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *